След анализ на Мондиал 2014 решават бъдещето на Дел Боске

снимка: БТА/AP

Ръководството на Испанската футболна федерация ще направи анализ на представянето на отбора на Мондиал 2014, след което ще бъде взето решение за бъдещето на селекционера Висенте Дел Боске, съобщиха испанските медии.

Снощи световните шампиони от 2010 година загубиха шансове за осминафиналите след загуба от Чили с 0:2, превръщайки се в третия световен първенец на последните 4 първенства, който няма да участва във фазата на елиминациите. 

"Дадохме си известно време да премислим, да направим изводи, след което ще решим бъдещето ми. Сега няма смисъл от прибързани ходове. Решението за моето бъдеще ще го вземем съвместно с федерацията", коментира Висенте Дел Боске.

Въпреки анализа, който предстои да бъде направен в следващите седмици, се очаква мустакатият специалист да остане начало на Испания и да му бъде поверена задачата да подмлади отбора за Евро 2016 във Францлия

Дел Боске е начело на испанския национален отбор от 2008 година и изведе "Ла Роха до световната титла през 2010 година, след което спечели и Евро 2012, превърщайки Испания в първия отбор, защитил титлата си от европейски шампионат.