Славия остана без треньор след нов резил

снимка: БГНЕС

Славия остана без треньор! Това обяви лично боса на клуба Венци Стефанов. Руският специалист Александър Тарханов изведе за последен път "белите" в мача срещу Дунав, загубен с 0:2. Тарханов още днес си събира багажа и утре хваща полет от София. В родината си той ще се захване да вади елитния Урал от дупката, в която се намира.

Вероятен заместник на руснака е помощник-треньорът Владимир Иванов-Фугата. Тимът от "Овча купел" е с 4 победи, 1 равен и 8 загуби.

„Обидно е да завърши така моят престой. Постоянно казвам тези неща. Дунав е опитен отбор. Ние имахме своите положения, но не можахме да вкараме. Става дума за защитата. Ние привлякохме Домочвийски, като играч, който да реализира, но не се получава във всеки мач. Лично аз съжалявам“, започна Тарханов.

„Не мога да бъда доволен от това, което се случи. Това за което дойдох не можах да го реализирам. Редуваха се малшансове. Конкретно за Дунав - знам, че е обигран отбор и той го показа днес. Финансовите възможности също си казват думата. При нас бюджетът не позволява такива покупки. Но работих с удоволствие. Радвам се и за младите, на които дадох път. Дано потвърдят, че съм би в правилна посока. Липсваше ни опит в доста случаи. Личеше си и на терена. Не бяха на нужното ниво и опитните. Аз бях малко подведен. Очаквах да повдигнат нивото на отбора, но не се получи“, добави специалистът.

„Близо 10 месеца бях тук. Един състав подготвих, друг игра. Такава обаче е професията. Повтарят се нещата, които казах, трудно е да се направи отбор с добра защита. Ето, Бранеков отсъства. Но това ми бе последният мач начело на Славия“.

„Предложих Владимир Иванов да поеме моите функции. Той завършва курсовете с лиценз, така че ние харесваме работата. Беше ми приятно да работя с всички. Аз добре живях тук и работих“.

„Имаше такъв вариант преди 3 месеца да си ида. Получих добро предложени и тогава се поколебах, но реших да остана. Сега обаче реших, че трябва да тръгна. Тръгвам си с добри впечатления в българския футбол. Опитат се всички да играят модерен футбол. Не навсякъде се получава, но се опитват. Аз харесвам това. Идвам от страна, където нивото е по-високо, но все си мисля, че и тук можеше да се класираме на 5-о място“, завърши Тарханов.