Славия очаква над 1 милион за Стефан Велков

снимка: levski.bg
Славия ще получи 650 000 евро (близо 1,3 милиона лева) от Фулъм за младия защитник Стефан Велков, пише „Меридиан Мач“. Английският тим и президентът на „белите“ Венцеслав Стефанов са се разбрали за трансферната сума за таланта, който ще навърши 18 години през декември, въпреки че „котиджърс“ могат да вземат Велков като платят само постановената от ФИФА компенсация от 300 000 евро.
 
В края на миналата година Стефан Велков беше на проби в Манчестър Юнайтед, но до договор не се стигна. Малко по-късно талантът се контузи тежко на мач на малки вратички и се наложи операция на глезена му. Това повлия на евентуален трансфер в чужбина още тогава. Интерес по това време към него не липсваше. Заинтригувани от качествата му бяха Наполи, Интер, Базел, Зенит и др.
 
„Засега няма никакво развитие около преминаването на Стефан Велков във Фулъм. Още няма подписан договор. Англичаните са възхитени от интелекта му. Днес може да има повече подробности“, коментира Венцеслав Стефанов пред „Тема Спорт“.
 
Има вероятност Велков днес да бъде представен като футболист на Фулъм. Така той ще стане третият българин, обличал екипа на лондонския тим след Димитър Бербатов и Станислав Манолев.