Славия и Черно море извъртяха скучно равенство

снимка: Булфото

Славия и Черно море завършиха 0:0 в Овча купел. Двата тима показаха, че не се намират в добра форма и залагаха повече на кюскане на топката и безидейни изритвания.

Ремито между столиани и варненци означава, че разликата между тях се запазва - 6 точки.

В 70-ата Ндонгала изтърва най-чистия шанс за „белите“. Сердеров получи строхотно извеждащо подаване отдясно и влезе в наказателното поле, след което върна към точката на дузпата. Това даде на френския му съотборник цялото време на света да избере къде да стреля, но всичко приключи с безкрайно неточен изстрел над гредата.

Заключителните минути определено обаче бяха за Черно море. „Моряците“ имаха брилянтна възможност да открият четвърт час преди края, когато Курьор се измъкна и стреля мощно към долния десен ъгъл. Петков изби встрани, а Георги Илиев дотича и от няколко метра опита да скъса мрежата, но уцели изправящия се вратар в лицето. Впоследствие и Влади Романов пробва нова добавка, която срещна тялото на защитник.

В 84-ата минута опитният страж на домакините направи поредното си отлично спасяване. Варненци разиграха красиво отдясно, където резервата Педро Еуженио се озова на отлична позиция за центриране. Португалецът пусна кълбото по тревата, на първа греда Курьор изпревари човека си и стреля с външната страна на крака. Петков демонстрира завиден рефлекс и закова топката точно пред голлинията си.

До края други опасности нямаше, но пък Стенио направи продължението на мача интересно, след като си изкара адски глупав червен картон. Бразилецът атакува изкючително остро Димитър Пиргов с двата крака в битката за една спорна топка и съдията Ивайло Стоянов дори не изчака превиващия се халф да се изправи, преди да му наложи най-тежкото наказание.