Славиша за дербито: Важен мач за спонсори и фенове

Наставникът на левски Славиша Стоянович призова за пълна концентрация в дербито с ЦСКА, което е тази събота. Той призна, че в мача има много емоции, но уточни, че футболистите му трябва да запазят самообладание през всичките 90 минути.

„Дербито е дерби. То носи специална емоция и означава много за феновете, които подкрепят Левски и ЦСКА. Естествено, ние трябва да подходим професионално и да намалим емоциите до минимум, за да се концентрираме върху самия мач и това, което ще се случи на терена“, обясни Славиша Стоянович в интервю за предаването „Домът на футбола“ на Диема Спорт, което ще се излъчи тази вечер от 21,30 часа.

„Концентрацията е от голямо значение, защото на стадиона ще има много фенове и в такива ситуации атмосферата те води напред. В такива моменти понякога забравяш какви са тактическите ти задачи. Нашата главна цел е отборът да се съсредоточи върху задълженията си на терена в тези 90 и повече минути“, добави сърбинът.

„В края на краищата това е мач за 3 точки. Подобни дерби срещи носят емоция и мотивация за следващите двубои. За феновете и спонсорите подобни двубои са важни. Така че от една страна това е само един мач за 3 точки, а от друга – е нещо много повече“, каза още Стоянович.

Треньорът на Левски призна, че ме у било много по-лесно да води Цървена звезда в Сърбия, защото в първенството на България има „по-голям брой конкуренти“ за титлата.

„Сега имаме по-голям брой конкуренти като ЦСКА и Лудогорец, докато в Цървена звезда бе много по-лесно с един съперник в лицето на Партизан. Всички искаме да имаме по-дълъг период без загуба, но във футбола никога не може да планираш какво точно ще се случи. Ако знаеш какво ще стане със сигурност, ще си по-спокоен, но за съжаление това е невъзможно“, добави той.