Славиша: Баба ми говореше българо-македонски! Левски е уморен (ВИДЕО)

снимка: lap.bg

Новият треньор на Левски Славиша Стоянович говори смело на първата първата си пресконференция като старши треньор на клуба. Словенецът разкри, че баба му е говорила нещо средно между българо-македонски език и за него няма да е трудно бързо да научи български.

Той бе категоричен, че знае къде идва и какво представлява Левски за България. Специалистът също така изрази мнение, че на отбора са необходими нови попълнения, тъй като на някои постове има дефицит.

ВИЖТЕ ТУК ВИДЕО ОТ БРИФИНГА НА СЛАВИША

„Не искам да употребявам патетични слова и клишета. Дошъл съм във велик клуб, с богата история. Знам какво ме очаква. Клубът има велики фенове, които искат да гледат хубав футбол, с много голове. Имаме голяма отговорност към Левски – всички трябва да дават максимума от себе си. Искам да похваля клуба.

Вече съм 7 дни в контакт с асистентите, аз да получавам информация за отбора. Гледах мачовете. Обсъждахме и анализирахме. На някои позиции има дефицит. Може би ще помислим за нови играчи.

Това, което видях или футболистите са претренирани, или не са тренирани достатъчно. В последните 20 минути отборът няма сила.

Трябва всичко да се анализира добре.

Всеки треньор има философия. Не искам да коментирам мои колеги. Моята философия е да атрактивен, хубав футбол. Трябва да има дисциплина и в двете фази – и да можеш да се защитаваш, и да можеш да атакуваш.

Разбирам, че не поемам отбора в най-подходящия момент. Публиката може да даде импулс на отбора – или положителен, или отрицателен. Публиката иска отборът да е най-добрият.

В някои моменти вчера видях дисциплина. Играчите трябва да имат много дисциплина във всяка фаза на играта. Трябва да знаят какво да правят, когато имаме

Трябва да се реагира веднага с нови футболисти, а не да се чака зимата. Например ляв и десен бек имаме по един човек само. На някои позиции има повече футболисти, на някои има дефицит.

Спас Русев ми каза своята визия за отбора. Стори ми се почтен човек. Разбрахме се за 5 минути. Надявам се да можем да вземем трофей още този сезон.

Трябва да се доближим до Лудогорец. Те не започнаха добре в първенството и Лига Европа. Но имат голям избор на футболисти.

Асен Букарев ми бе предложен от клуба. Видях му автобиографията. Мисля, че може да помогне много.

За Васил Панайотов нямам информация. За първи път чувам това име.

Знам, че феновете и медиите много искат да има юноши на отбора. Знам какво значи това за привържениците.

Гледал съм много мачове на Левски в миналото. Бил съм на мача с Олимпия Любляна.

Няма време за експериментиране. За колко време ще мога да променя облика на отбора? Зависи от играчите. Но ми трябват между 2 и 3 месеца, за да могат футболистите да свикнат с новите изисквания.

Въпросът за спортен директор е за ръководството, а не за треньора. Хубаво е да има такъв, за да има комуникация. Да е човек, който да отговаря за връзката между нас и ръководството.

Логично е да има пресконференция преди и след мач на Левски. Аз съм отворен към медиите“, коментира Славиша Стоянович.