Сколари вече не е треньор на Бразилия

снимка: БТА/AP

Бразилската футболна конфедерация потвърди за оставката на селекционера на националния отбор Луиш Фелипе Сколари след края на Световното първенство. Треньорът и неговият щаб подадоха оставките си след края на шампионата, а в понеделник през нощта те са били приети.

Помощник-треньорът Карлос Алберто Парейра обаче заяви, че е научил за решението на конфедерацията от уебсайта ѝ, а директно с него не се бил свързал никой.

Домакините на Мондиал 2014 бяха смятани за фаворити за титлата, но бяха разбити с 1:7 от Германия на полуфиналите, а след това и с 0:3 от Холандия в мача за бронзовите медали.

Президентът на бразилската футболна централа Жозе Мария Марин благодари на треньорския щаб за работата в последните години.

"Сколари и неговият екип заслужават уважение, благодарност и признателност. Те са отговорни за това хората в Бразилия отново да си спомнят за любовта към футбола и към националния отбор. Това е така, въпреки че не успяхме да спечелим титлата и да постигнем нашата голяма цел", заяви Марин.