Скейтбордът- едно страхотно спортно занимание на открито

снимка: pixabay.com

Скейтбордът е едно от най-приятните спортни занимания, което добива все повече популярност. Всяка година към огромната скейтборд общност се присъединяват не само запалени тийнейджъри, но и по-възрастни хора.

Кои са ползите от този страхотен спорт?

  • Отличен за тонизиране и изграждане на мускули

Както много други спортни и физически дейности, карането на скейтборд или пениборд е изключително полезно за изграждането на мускули и тонизирането им. Това приятно занимание ни помага да поддържаме добра форма и да се чувстваме отлично. Именно затова много хора избират точно този спорт, за да изгорят повече калории, докато се забавляват.

  • Скейтбордът е най-добрата активност на открито

Все повече живеем във виртуалния свят, затваряме се вкъщи пред лаптопите и телевизорите и нямаме никакъв социален живот. Карането на скейтборд е страхотна спортна дейност, която Ви помага да бъдете по-активни и да се запознаете с нови хора.

  • Подходящ за всички възрастови групи

Смята се, че скейтбордът е популярен най-вече сред тийнейджърите. Но всъщност той е подходящ за всички възрасти. Вече все повече хора – малки и големи, мъже и жени, се включват в голямата група на скейтбордистите.

  • Помага да се справите с депресията, тревожността и стреса

Натовареният начин на живот, който включва много работа и грижи, ни изтощава и често стигаме до депресивни състояния. Докато карате своя скейтборд на открито, Вие се чувствате свободни, отпускате ума и се освобождавате от всички тревоги и лоши мисли.

Също толкова полезно и приятно спортно занимание за децата е карането на тротинетка.

Защо да вземете тротинетка на детето си?

Освен че е много забавно, карането на тротинетка помага:

  • Да се изгради физическата увереност на детето и то да развие своите двигателни умения.

  • Да води по-активен начин на живот и да прекарва повече време навън.

  • Това е страхотно упражнение, което ще подготви детето за следващото превозно средство - колелото.

  • Семейно забавление на открито.

Може да изберете както детска тротинетка, така и електрическа, която е подходяща и за възрастни. Моделите, които се предлагат на пазара, са много.  От обикновени тротинетки, триколки, алуминиеви, метални, до сгъваеми тротинетки, тротинетки с ръчни спирачки, както и с надуваеми гуми. 

Когато избирате модел за по-малки деца, трябва да имате предвид качеството и изработката. Тротинетката трябва да осигурява повече баланс и стабилност, за да може Вашето дете да изгради увереност и да се забавлява от сърце.

Разнообразието от цветове, които се предлагат на пазара, е голямо, така че всеки може да изберете това, което му допада най-много.

За да гарантирате сигурност по време на каране, както за Вас, така и за Вашето дете, изберете необходимите аксесоари за безопасност и каски, които се предлагат в различни модели.