Скаут на Арсенал в България заради юношите на Левски?

снимка: levski.bg

Скаут на лондонския Арсенал ще наблюдава юношески мач от България през уикенда. Това е руснакът Павел Кучеров, който работи за артилеристите от 2013-а година.

50-годишният бивш защитник пристига в неделя по обяд и веднага ще тръгне към Пловдив, за да наблюдава срещата от Елитната юношеска група до 17 години между Векта (Пловдив) и Левски.

Това е и единствената професионална задача, с която руснакът е командирован в България. Според различни мнения в социалните мрежи, една от задачите му е да се запознае с част от "сините" таланти, начело с Божидар Краев.

При условие че халфът не се появи в събота срещу Лудогорец, то по всяка верояност той ще играе с юношите на Левски срещу Векта.

Кучеров пристига в България по покана и със съдействието на мениджърската агенция Скаутинг тийм. Веднага след това той ще се прибере в София, където ще наблюдава и среща от 10-ия кръг на А група, но без специални поръчки от работодателите си.

Академията на Арсенал е една от най-силните в Англия, селектираща талантливи деца и юноши от цял свят.

В кариерата си Кучеров е работил 7 години в холандски футболни школи, а също така и в отбора на Карпати (Лвов, Украйна).