Скандалният Йордан Сталев е новият шеф на съдиите

Пловдивчанинът Йордан Сталев е новият председател на Съдийската комисия към Българския футболен съюз. Това съобщават от централата на официалния си сайт.

Той ще остане в историята с един от най-скандалните мачове, изобщо в родния футбол. През 2002 година той е главен арбитър на Битката за Пловдив - Локомотив-Ботев на Лаута. Тогава "смърфовете" бият с 5:3, а Сталев не дава червен картон за игра извън наказателното поле с ръце на вратаря на Локо Васил Камбуров. След срещата "канарчетата" дълго време вдигат олелия до небесата, но фактът, че Локо е собственост на страховития Георги Илиев обяснява положението.

На заседания на Изпълнителния комитет днес е взето решение комисията да бъде поверена в ръцете на бившия рефер, в чиято кариера за около 10 години има едва 41 свирени срещи. Той ще наследи на поста Петър Петров, който по-рано този месец подаде оставка.

Сталев (който на снимката е с екип на ЦСКА) е бил дългогодишен главен счетоводител на МБАЛ "Пловдив". Цялата досегашна съдийска комисия е разпусната с решение на Изпълкома.

Заместник на Сталев ще бъде бившият рефер Георги Йорданов от Габрово. Членове до края на сезон 2017/2018 ще бъдат: Мартин Богдев, Иван Вълчев, Радан Мирянов, Костадин Стоичков и Валентин Добрев.

Досегашната съдийска комисия и нейния председател Петров подадоха оставка, след редица грешки от страна на съдиите в последните кръгове на първенството. В тях основно действащо лице пак бе пловдивчанин. Става дума за Георги Кабаков, който поряза жестоко Дунав в мача с ЦСКА и отприши вълна от негодувание. Смешна дузпа в 95-ата минута за Лудогорец срещу Септември също наля масло в огъня.

ЕТО ГО ЦЯЛОТО СЪОБЩЕНИЕ НА БФС:

"На свое заседание в офиса на Българския футболен съюз днес, 20 март, Бюрото на Изпълнителния комитет в състав: Борислав Михайлов – президент, Йордан Лечков – първи вицепрезидент, Атанас Фурнаджиев и Михаил Касабов – вицепрезиденти, и Емил Костадинов – член на ИК, освободи членовете на Съдийската комисия Валери Цветков, Йордан Гулев, Кольо Данев, Мартин Богдев, Костадин Стоичков и Кирил Йорданов.

За председател на Съдийската комисия е избран Йордан Сталев от Пловдив. Георги Йорданов от Габрово ще бъде заместник-председател на комисия, а членове до края на сезон 2017/2018 ще бъдат: Мартин Богдев, Иван Вълчев, Радан Мирянов, Костадин Стоичков и Валентин Добрев."