Скандалният Савидис изхвърлен за 3 години, ПАОК жестоко ощетен (ВИДЕО)

снимка: twitter.com

Президентът на ПАОК Иван Савидис, който разтресе футболна Гърция със скандалните си прояви, бе жестоко наказан от федерацията на страната. На боса му е забранен достъп до всеки един футболен мач в период от три години. Той е глобен със 100 хиляди евро, а заради него и отборът от Солун ще пострада.

От актива на ПАОК ще бъдат отнети общо пет точки. Сега тимът ще разполага с три по-малко в актива си. Позицията на отбора в класирането ще остане третата, но не с 52, а с 49 пункта. В началото на следващата кампания пък ПАОК ще започне с отрицателен актив от минус две точки. Отделно от касата на клуба ще излязат 63 хиляди евро глоба. Следващите три домакински мача на отбора ще се играят пред празни трибуни.

Иван Савидис накара федерацията да спре първенството на Гърция, след като нахлу на терена след мача с АЕК въоръжен. Руският олигарх имаше пистолет на колана си и на няколко пъти бе готов да го извади, след като съдиите отмениха гол на тима му заради засада. Савидис се извини публично, но последиците се оказаха жестоки. От дербито пък АЕК взима трите точки, след като им е присъдена служебна победа с 3:0.