Скандал: Шведи обвиниха Локо (Пд) в "черно тото"

снимка: lokomotivpd.com

Футболисти на Гьотеборг се усъмниха в симулативна игра на съперниците си от Локомотив (Пловдив) по време на вчерашната контрола между двата отбора. Това съобщава шведското издание "Спортбладет".

Гьотеборг водеше с 4:0, до 86-а минута, когато мачът бе прекратен заради спречкване между треньорските щабове на двата отбора.

"Спортбладет" съобщава, че букмейкъри са преустановили залозите за мача още в 34-а минута, след като Локомотив получи втори гол във вратата си.

Според изданието играчи на Гьотеборг от резервната скамейка са коментирали помежду си, че футболистите на Локомотив играят съмнително слабо и лесно допускат голови положения пред вратата си.

"Имаше период от пет минути, в които българите ни позволиха да създадем доста положения. Изглеждаше сякаш съперникът просто ни подарява топката", каза резервният вратар на Гьотеборг Маркус Сандберг.

Титулярният страж в този мач Джон Алвбоге коментира в профила си в социалната мрежа Twitter съмненията си, че в двубоя има нещо нередно.

"Мачът може да е манипулиран. Но ако е така, българите трябваше да се прикривам малко повече. На моменти беше твърде очевидно", написа Алвбоге.

По-късно той коментира и пред ситуацията и "Спортбладет".

"Нещо намирисваше. Или съперникът беше твърде уморен или имаше нещо друго", сподели вратарят на Гьотеборг.