Скандал разтресе френския тенис след изцепките на Беноа Пер в Рио

Лидерът на олимпийската делегация на Франция в Рио де Жанейро Арно ди Паскуале коментира скандала с френския тенисист Беноа Пер, който беше изгонен от отбора заради неуважително отношение към федерацията и съотборниците си.

„Неговото отношение към федерацията беше абсолютно недопустимо. Той дойде в Рио да се влачи по корта, така че по-добре да не го беше правил. Имах дълъг разговор с него миналата нощ, но не мисля, че Беноа разбира ситуацията. Той ми се присмиваше. Трябва да си спомним, че Пер не беше в първоначалния списък, но го включихме заради контузията на Ришар Гаске. Той ще се състезава в ATP турнирите под френското знаме заради паспорта си, но вече не представя Франция.“, категоричен е Паскуале. 

Преди 2 дни в медиите във Франция се появиха публикации, че истинската причина Пер да бъде изхвърлен от френската делегация е, че се е провалил на допинг-тестовете. Дали това е така няма как да се разбере, защото Пер загуби във втория кръг от Фабио Фонини и така или иначе трябваше да си стяга куфарите за полет до Париж.