Скандал между Аутуори и Томанов им коствал постовете

Конфликт между Пауло Аутуори и Методи Томанов е бил катализаторът за освобождаването и на двамата от Лудогорец, пише KotaSport.com. Запознат с делата в родния шампион разкри, че бразилският специалист обещал седмица почивка на футболистите след мача с Ботев (Вр), спечелен от „орлите“ с 4:1. По този начин той искал подопечните му да си починат пълноценно от сгъстения цикъл, тъй като се борят на три фронта – Лига Европа, шампионат и Купа на България.

Спортният директор Методи Томанов обаче изразил остро несъгласие с това решение. Основният му мотив бил, че предстои директен сблъсък за първото място с Левски и не може играчите да губят ценно време за подготовка.

Томанов изразил пред клубните шефове негодуванието си от желанието на Аутуори. От своя страна пък кариоката бил категоричен, че не е съгласен да му се водят футболисти от Томанов, които лично не е наблюдавал и не е одобрил. Припомняме, че мениджърът на Аутуори разкри, че треньорът му е казал: „Искам да напусна, защото не съм щастлив”. Именно това е била и основната причина да се чувства по този начин.

В крайна сметка, Управителния съвет на Лудогорец е взел единодушно решение и двамата да си тръгнат от клуба. Все пак, Аутуори ще води тима срещу Левски, след което ще приеме ново предизвикателство.