Сити купи вратар на Малага

снимка: mcfc.com

Шампионът на Англия Манчестър Сити обяви привличането на Уили Кабайеро от Малага. Договорът на вратаря е за срок от 3 години. Така Кабайеро се превръща в третото ново попълнение за Сити след Фернандо и Бакари Саня. 

Известно е, че именно мениджърът на "небесносините" Мануел Пелегрини бе сред виновниците Кабайеро първоначално да отиде в Малага. Сега той отново ще има възможността да играе под опеката на специалиста.

32-годишният аржентинец преминава на "Етихад", като сумата за трансфера не е публично обявена. Титулярният вратар на "гражданите" Джо Харт получава сериозна конкуренция за поста си. Освен Кабайеро, на вратарския пост Сити разполага и с Ричард Райт.

"Много съм щастлив и чакам с нетърпение старта на пред сезонната подготовка. Надявам се да се представя добре и да помогна на отбора. Това е ново предизвикателство за мен. Справях се добре през последните няколко години и целта ми е да продължа така и в Сити", сподели Уили пред официалния сайт на "гражданите".

"Знам, че идвам в голям клуб с много добър вратар в лицето на Джо Харт, но ще се постарая да бъда конкуренция за мястото му", завърши той.