Сираков ще движи "А" група, ето кой какво ще прави в БФС

снимка: Булфото

Легендата на Левски и бивш спортен директор на "сините" Наско Сираков ще изпълнява длъжността отговорник на първенствата и турнирите под егидата на БФС.

Това стана ясно след проведения днес Изпълком на родната централа.

Практически Сираков ще следи изкъсо случващото се в двата професионални ешелона на българския футбол - "А" и "Б" група, като ще наблюдава и борбата за Купата на България.

Йордан Лечков остава вицепрезидент на БФС, докато собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев, заедно с Гриша Ганчев, Николай Гигов и Марин Митев, ще изпълнява функции в ресор "Връзки с бизнеса и държавната администрация".

Михаил Касабов и Атанас Фурнаджиев също запазват местата си на вицепрезиденти на централата. Касабов ще отговаря за международните връзки на БФС, докато Фурнаджиев ще се занимава с финансите.

Бившият шеф на ЦСКА Емил Костадинов ще отговаря за детско-юношеския футбол в България, а босът на Славия Венцеслав Стефанов ще следи за връзките с професионалната футболна лига. Румен Вълков ще следи случващото се сред аматьорите.

Новото лице в Изпълкома Петър Величков ще отговаря за връзките със спонсорите, докато Панайот Рейзи ще се занимава с връзките с местната власт.