"Синя България" към Левски: Изместихте акцента, разочаровани сме

снимка: БТА/AP

Сдружението "Синя България" излезе със своя позиция за съвместната пресконференция на тръста с президента на Левски Тодор Батков, като от организацията са крайно разочаровани от отношението на клуба към пресконференцията, както и от изкривяването от основните акценти, които бяха представени по време на медийната изява.

Тръст "Синя България" порицава клуба заради непубликуване на съобщение за пресконференцията, както и най-вече за това какво представлява тръста, каква е неговата цел и ролята му след споразумението с Батков, освен "осигуряването на 1 милион лева от страна на феновете".

Ето и пълния текст на декларацията:

Тръст „Синя България” изразява разочарованието си от отношението на ПФК Левски към съвместната пресконференция на президента на клуба Тодор Батков и Тръста, чиято основна тема беше предоставянето на акции на привържениците и влизането им в оперативното управление на клуба.

Освен, че съобщение за самата пресконференция липсваше на сайта на клуба, събитието бе отразено със странен текст, в който бе подменена темата на пресконференцията и основните акценти. Думата „тръст” е употребена само в изречение с вменен ангажимент за осигуряването на 1 милион лева от страна на привържениците на клуба.

Същевременно Тръст „Синя България” поздравява ПФК Левски за изнесените бодряшки резултати за събраните приходи през 2014 г., но учтиво напомня, че разходите на клуба са 7 (седем) пъти по-големи, дълговете растат, заплатите се бавят, а като резултат липсват и спортните постижения.

В заключение бихме искали да кажем, че първата от основните цели на Тръст „Синя България”, записани в устава на сдружението, е да подкрепя балансирани, конструктивни и здрави отношения между клуба и неговите привърженици. Надяваме се в ПФК Левски да ни отвърнат със същото и да не забравят, че феновете винаги са прави.