Синът на Шумахер става част от Формула 1 още през април

Мик Шумахер, синът на 7-кратния световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер, може да дебютира с автомобил от Формула 1 още през април, когато е тестът в Бахрейн.

В хода на сезона отборите участват в 4 тестови дни, като в два от тях са длъжни да използват млади пилоти и най-вероятно Мик ще кара в Бахрейн за Alfa Romeo. Тестовете там са на 2 и 3 април, веднага след Гран при на Бахрейн, но от тима не са потвърдили дали Мик ще кара един или и в двата дни.
"Все още не мога да ви кажа със сигурност, но дискутираме и неговото участие на тестовете", заяви на пистата "Каталуня" шефът на Alfa Romeo Фредерик Васьор.

"Тази седмица ще дискутираме с Ferrari програмата за тестовете. Със сигурност Мик има реален шанс да кара на тестовете, за след това – не знам, нещата трябва да се случват стъпка по стъпка", добави той.

Този сезон Шумахер-младши ще се състезава във Формула 2, след като през 2018 спечели европейската Формула 3 и остава пилот на Prema, а от началото на годината стана част и от Академията на Ferrari за млади пилоти. Участниците в нея получават възможност да работят на симулатора на Скудерията, както и да карат на тестове във Формула 1, като се предполага, че Мик може да получи шанс да тества за Ferrari по-нататък в хода на сезона.

В началото на годината Мик записа първото си участие в глобално състезание – Състезанието на шампионите в Мексико Сити и представянето му спечели много фенове и суперлативи от медиите и другите пилоти, с които се бори на трасето.