Синдик Милева: Ще продам марката "ЦСКА" и няма да допусна обезценяване

Синдик Дора Милева разкри защо фирмата "Ред Енимълс" все още не е платила нужните 8 милиона лева за емблемата и активите на фалиралото дружество ПФК ЦСКА АД. Фирмата, зад която стои Гриша Ганчев, спечели търга, но все още не е заплатила нужната сума. В Патентното ведомство са били подадени документи за регистрация на няколко сходни емблеми и това е осуетило целия процес.

"В рамките на изминалия месец има няколко опита в Патентното ведомство да се регистрират няколко марки, които силно наподобяват тази на ЦСКА. По този начин автентичната марка може да бъде обезценена, а това ще е в ущърб на кредиторите и на купувача. Правя всичко възможно, за да защитя марката. Предприела съм мерки, като съм внесла опозиция срещу първата партида за регистрация на марки, които са подобни на тази на ЦСКА. В следващите дни ще внеса още една срещу останалите опити. Но това ме принуждава да харча пари, тъй като една опозиция е на стойност 400 лева", обясни Милева пред "Тема Спорт".

Тя обяви, че рано или късно, ще продаде марката на ЦСКА и няма да допусне обезценяване на активите.

"С тези свои действия правя услуга на купувача. Работя както в негов интерес, така и в този на длъжника и на кредиторите. Победителят в търга ще си получи признатата в европейски, а може да се каже и в световен мащаб, марка на ЦСКА. Не мога да допусна тя да бъде обезценена и да се използват нейни алтернативи и копия. А рано или късно марката ще я продам - може и да е след няколко месеца, но ще стане", заяви синдикът на ЦСКА.

"Все още няма развитие около жалбите, подадени срещу разпределението на парите от търга. Подателите им трябва да си платят таксите, да предоставят нужните документи и едва след това жалбите ще се придвижат към Апелативния съд, който трябва да се произнесе. Според мен има умишлено протакане, но не мога да си обясня защо се прави и в чий интерес е. Част от жалбите имат основания, а други - изобщо", разкри още Дора Милева.