Симеоне: Рано ми е да поемам Аржентина

снимка: БТА/AP

Треньорът на Атлетико (Мадрид) Диего Симеоне бе избран от SONY за един от посланиците на феновете за Световното първенство. Работата на въпросните посланици бе да коментират най-интересното, което се случваше преди и по време на Мондиала. 

След края на шампионата на планетата в кратко свое интервю за сайта на тази инициатива Симеоне говори за работата си и споделя, че все още не смята да, че е правилното време да застане начело на националния отбор на "гаучосите".

"По-лесно е да се обясни работата на треньорите на клубни отбори. Националният селекционер води група играчи и трябва да се справи за кратко време, докато в един клуб има цяла година, през която да се случат тези неща. 

Типът мениджър, който съм аз с момента, е лесен за описване. Човек може да си каже - харесвам този треньор - защото е гледал как отборът му играе през последните две години.

Харесвам Борусия (Дортмунд), защото все още успяват да се конкурират успешно и си имят своя система, въпреки че се разделиха с някои играчи. Байерн (Мюнхен), преди идването на Гуардиола, също е отбор, който съм следил."

На въпроса дали иска да води национален отбор Диего Симеоне заяви, че се чувства треньор на клубен отбор.

"От това, с което се сблъсквам всеки ден, мога да кажа, че наставникът на национален отбор трябва да има по-силен характер. Трябва да е спокоен и балансиран човек, с кариера зад гърба си, така че да е наясно с времето, в което живее. Висенте дел Боске и Луис Арагонес притежават това качество.

Обаче да си треньор на национален отбор не съвпада с желанието ми да управляване и менажиране всеки ден. Ако поема някоя държава, то ще е след време и се надявам тогава да се чувствам добре."