Симеон Славчев се връща в Спортинг

снимка: Булфото

Симеон Славчев се връща в Спортинг (Лисабон). Футболистът, който беше преотстъпен на английския Болтън в последните 6 месеца ще бъде на разположение на новия наставник на португалския тим Жорже Жезуш през следващия сезон. Признанието направи халфът в интервю за предаването Sport7 по TV7.

"В момента съм здрав. Няма от какво да се оплача. Изпращам година, в която ме съпътстваха много контузии, но гледам напред. Тренирам здраво. Готов съм, но последната травма се оказа по-тежка от предварителните очаквания.

В момента вече съм здрав и готов. Колкото и да се труди човек, трябва да има малко късмет. През последната година не съм изстрадал чак толкова много, но късметът ми убягваше."

"Нещата не се стекоха по начина, по който съм желал. Сбъднах една от мечтите си с преминаването ми в Спортинг. Още на втората седмица на подготовката се контузих и пропуснах заниманията.

След това ми беше трудно да наваксам, треньора го забеляза и в момента, в който се чувствах готов, играх контрола за втория отбор. Последва нова травма, която ме извади за месец и половина. После преминах в Болтън.

Всичко започна добре, но не успях да взема в повече срещи, благодарение на още една контузия."

"Връщам се в Спортинг. Искам и ще дам всичко от себе си да се наложа в тима. Факторите за адаптацията са много. Мислех, че ще ми бъде лесно, но не беше така. Може би травмата оказа своето влияние, която ме отдръпна от треньора и съотборниците ми.

Това, че Спортинг има нов треньор - нов наставник, нов късмет. Всичко си зависи от мен. Вчера направих курбан със семейството ми и близките приятели, надявам се сега да имам повече късмет."

"Следя изкъсо "А" група и бившият ми клуб Литекс, както и Славия. Българският футбол не върви на добре. Има един път и той е налагането на млади играчи. Трябва да се разчита на българското. Лошото е, че се прибягва до този ход само в краен случай."