Симеон Славчев: Като дете играех ФИФА с Болтън (ВИДЕО)

снимка: bwfc.co.uk

Българският национал Симеон Славчев даде първото си интервю като футболист на Болтън и демонстрира уважение към местните журналисти, отговаряйки на доста добър английски.

Във вторник – последния ден на зимния трансферен прозорец – бившият играч на Литекс осъществи преминаването си под наем от Спортинг (Лисабон) в клуба, където завърши международната си кариера Мартин Петров.

Сими, добре дошъл в Болтън. Колко щастлив си да се присъединиш към клуба?

Благодаря. Голяма чест е да бъда тук. Дойдох, за да помогна на себе си и да помогна на отбора. Искам да постигна много победи, да играя футбол – моя футбол, да докажа качествата си, да стана по-добър играч и да помогна на отбора да стане по-добър. Също така искам да направя феновете по-щастливи от преди.

Кажи ни малко повече за себе си.

Обичам да играя повече с топката, обичам да се връщам назад и да помагам на защитниците, но също така и да играя напред при атаките. Мисля, че това е основното.

Как се случи преминаването ти в Болтън?

В предишния си клуб не играех много и исках да променя това, защото съм млад играч и мисля, че заслужавам да играя повече. Появи се вариантът Болтън и сметнах, че това е правилното място да продължа развитието си. Тук съм, защото харесвам този отбор откакто съм дете, харесвам английския футбол. Помня когато Болтън беше във Висшата лига, знам, че преди мен Мартин Петров игра тук и знам много за отбора.

Ще ви кажа, че когато бях дете и играех компютърната игра ФИФА моят отбор беше Болтън. Мисля, че нещо много хубаво ми се случи – че съм в този отбор и ще играя на този стадион, искам възможно най-скоро да усетя атмосферата.

Какво ти каза мениджърът Нийл Ленън?

Днес се срещнахме. Мисля, че той е добър човек и добър треньор. Беше ми приятно да се запознаем и мога да кажа само позитивни неща за него и за отбора.

Срещна ли се вече с новите си съотборници?

Имахме тренировка днес, но не съм се видял с всички, защото някои почиваха. Утре или следващите дни ще се видя с всички.

По отношение на спортната ти форма, готов ли си да играеш веднага?

Може би ми трябват един-два дни и ще съм готов да играя и да помогна на отбора.

С нетърпение ли очакваш да играеш на този стадион (Макрон стейдиъм)?

Знам за този стадион още откакто се казваше „Рийбок“, а още от дете мечтая да играя футбол пред много фенове и на хубав стадион. Мисля, че това е хубав стадион и мечтата ми ще се сбъдне. Много съм развълнуван, много, исках това да се случи.