Швейцария и Хърватия взеха визите за Мондиал 2018!

снимка: twitter.com

Швейцария и Северна Ирландия не се победиха и завършиха наравно 0:0 в мач реванш от баражите за класиране на световното първенство в Русия. Срещата на "Санкт Якоб Парк" в Базел само узакони квотата на "кръстоносците", след като в първия мач те стигнаха до победа като гост с 1:0. Тя обаче дойде след скандална дузпа, реализирана от Рикардо Родригес. 

Тогава Кори Евънс сложи рамото си, за да избие удар от воле на Джердан Шакири, но съдията видя игра с ръка и посочи бялата точка. Именно това се оказва причината за падението на Северна Ирландия, която се би храбро и на швейцарска земя. Гостите дори можеха да стигнат до драматична победа в последните секунди, но удар с глава на Джони Евънс бе избит от голлинията от Рикардо Родригес. 

Хърватия пък изигра протоколен реванш в Гърция и също е на Мондиал. "Шахматистите" убиха интригата в първата среща в Загреб, когато разгромиха елините с 4:1. Във втория мач те само приспаха бойките домакини и не допуснаха чудото да се случи. Така футболистите на Златко Далич ще играят в Русия другото лято, а тези на Михаел Скибе ще гледат световното по телевизията.