Шведите ни гаврят за пушките: Ще се освобождавате от нашето футболно робство, траещо 50 години

Шведските медии се подиграха на футболистите от българския национален отбор, които нарамиха пушки и облякоха хайдушки дрехи, за да се снимат в клип, посветен на предстоящата битка в световната квалификация срещу "тре кронур". На 31 август приемаме скандинавците на Националния стадион "Васил Левски".

Ето какво пишат в Швеция за надъхващия клип, който бе направен от БФС:

"През 2005 година един от големите вестници в България се подигра с нашите ИКЕА, АББА, Волво и Пипи Дългото чорапче. Тогава в колаж те бяха подпалени, а надписът гласеше "Добре дошли в ада". Никакъв ад обаче не видяхме. Победихме с 3:0.

През 2017 година Българският футболен съюз надъхва феновете да подкрепят тима си срещу Швеция чрез реклама с хайдути – футболисти. Андрей Гълъбинов, Петър Занев, Георги Миланов, Георги Костадинов и Александър Башлиев носят военни униформи с ками и пушки от времето, в което България се освобождава от Османската империя преди повече от 140 години.

Каква е целта на България? Да се освободи от шведското футболно потисничество, което продължава почти 50 години. Нашите национали обаче не се плашат и дори ще отидат по-рано в България. Три дни преди двубоя. Има ли опасност и ще бъде ли спокойно за тима ни в България?

"Имаме хора, които се грижат за безопасността ни. В контакт сме с посолството на Швеция в България", казва директорът на шведския национален отбор.

Само, че българите явно са забравили, че ние сме правили такива клипове още през 2008 година. Тогава Ларс Лагербак влезе в ролята на гладиатора Максимус срещу тогавашния враг – Русия", подиграха ни се недоумяващите шведски журналисти, цитирани от "Блиц".