Шок и в женските 100 метра! Илейн Томпсън се срина, Тори Боуи ликува с титлата

снимка: http://instagram.com

Супер изненада се случи в женските 100 метра спринт на финала на световното в Лондон. Всички бяха сигурни, че ямайката Илейн Томпсън ще грабне титлата и борбата ще бъде за сребърния и бронзовия медал. Както обаче стана при мъжете (Болт бе детрониран от Джъстин Гатлин) - невероятното стана факт.

Американката Тори Боуи сътвори сензацията и спечели златото с уникална "попивка" в последните метри, когато се хвърли и изпревари Та Лу, която се задоволи със среброто.

Боуи заслужи титлата с личен рекорд за сезона от 10.85 секунди (+0.1 м/сек). Тя тръгна зле, но направи страхотна втора част на бягането, за да се пребори за златото. Мари-Жозе Та Лу, която буквално се изстреля от стартовото блокче, не успя да удържи водачеството си до края и финишира втора с 10.86 сек.  

Бронзовият медал на 100 метра при жените дойде в Европа. Спечели го европейската шампионка Дафне Схипърс (Холандия), която се нареди трета с 10.96 сек.  Олимпийската шампионка от Рио и сочена за суперфаворитка за титлата Илейн Томпсън остана едва пета с 10.98 сек.