Шмайхел и Кан гледат заедно финала на ШЛ от 1999 (ВИДЕО)

снимка: Булфото

Двама от най-великите вратари на всички времена Петер Шмайхел и Оливър Кан изгледаха финала на Шампионска лига от 1999 година и дискутираха всичко най-интересно от мача.

Байерн (Мюнхен) водеше през огромна част от мача с 1:0 благодарение на прекрасно изпълнение на пряк свободен удар от Марио Баслер. Но два късни гола на Теди Шерингам и Оле Гунар Солскяер осигуриха требълът на „червените дяволи“ в последната година на 20-ти век.

Легендарният вратар на Юнайтед смята, че смените, които е предпиел Отмар Хицвелд с изваждането на Лотар Матеус и Марио Баслер са коствали победата на баварците.

Двамата продължиха разговора с положението в последната минута на редовното преме, когато именно стражът на Юнайтед се настани в наказателното поле на Байерн преди предстоящия корнер и това как защитата на немския шампион се срина за няколко минути.

Накрая Кан завършва с интересна история, той твърди, че реферът на мача онази вечер – Пиер Луиджи Колина – е опитал да утеши немските играчи, като им е казал, че до края на двубоя има още няколко минути и всичко може да се случи.