Шиляк със смехотворно обяснение за скандалите в Ботев

снимка: botevplovdiv.bg

Треньорът на Ботев (Пловдив) Ермин Шиляк повдигна веждите на зрителите и най-вече на феновете на „канарите“ с коментара си след поредния слаб мач на отбора – 0:2 от Славия в столицата в мач от 14-ия кръг на А група.

Настаникът, който по-рано през седмицата извади четирима от основните футболисти от състава - Йордан Христов, Мариян Огнянов, Пламен Николов и Жоел Чибамба, сега оправда поражението именно с липсата им. Допълнително към отстранените от групата бяха извадени още важни играчи, начело с Лъчезар Балтанов, който гледа от трибуните.

Запитан за причината, която е довела до въпросното отстраняване, Шиляк не само не даде адекватно обяснение, но и избегна поемането на отговорност и обяви, че става въпрос за „общо“ решение: „нито мое, нито на ръководството, а общо“.

Пред камерата на „Диема Спорт“ веднага след срещата наставникът опита да намери обяснение за слабата игра на тима с липсата на синхрон между играчите, но също така допълни, че всеки футболист на Ботев трябва да се доказва, когато получи шанс.

За финал Шиляк обяви, че би желал да остане начело на Ботев, въпреки че в Пловдив упорито се твърди, че единствено високата му неустойка е причината той да продължава да води тима.