Схемаджията Томов: Политици искаха фалит на ЦСКА, изритаха ме със заплахи

снимка: Булфото

Екс босът на ЦСКА Александър Томов за пореден път се направи на света вода ненапита. Схемаджията заяви пред журналисти, че е бил принуден да напусне клуба, включително с публични заплахи. Той коментира въпроса след днешното заседание на процеса срещу него пред Върховния касационен съд.

Известният и като добрият вълк Лупи Томов обаче пропусна да спомене, че в момента проба да дестабилизира "армейците" като лансира за нов собственик турчинът Дениз Кизилоз. Двамата опитаха подобна схема и преди време, а сега повтарят упражнението.

Томов, който е и бивш главен изпълнителен директор на "Кремиковци" АД, е подсъдим за длъжностно присвояване в особено големи размери. Прокуратурата протестира пред ВКС оправдателната присъда на Софийския апелативен съд.

Той коментира, че за фалита на ЦСКА трябва да има съд и скоро в Европа ще се водят дела по казуса. По думите му историята има политическа задна основа, като главното, което е трябвало да се направи е той да не бъде в клуба, особено ако ЦСКА стане шампион.

Томов смята, че интерес от фалита на клуба са имали хора, свързани с политиката. Той посочи, че ЦСКА е бил основният кандидат за шампион, а титлата означава приход от няколко милиона. Фалирането на клуба е довело до ползи на конкурентите за титлата, смята Томов. Той заяви, че разполага с доказателства за политическа диригентска палка на процеса срещу него и щял да ги разкрие след като делото приключи.

По думите му сред замесените са президентът /2002 г. - 2012 г./ Георги Първанов и хора в кабинета на бившия премиер Сергей Станишев. Главната цел, според Томов, е била изгонването на трима милиардери инвеститори от страната. Томов заяви, че моделът "кой" не е създаден сега, а е бил направен по времето на бившия премиер Симеон Сакскобургготски.