Шефът на волейбола: Пламен Константинов остава треньор на национала

Пламен Константинов остава селекционер на националния отбор по волейбол за мъже. Това отсече в ефира на BG ON AIR шефът на федерацията - вечният инж. Данчо Лазаров, който е непоклатим на поста си, въпреки че заради него и кликата му от участие в държавния тим с еотказаха матей Казийски и треньорът Радостин Стойчев. Така изпеченият апаратчик тушира напрежението около Гибона. В пресата се появиха доста основателни съмнения за разделение и скандали в отбора по време на Европейското първенство в Полша. Нашите отпаднаха на четвъртфинал от Сърбия.

Според Данчо Лазаров няма никаква причина за смяна на Константинов. Пламен ще има пълната власт да реши с кои играчи да продължи. Категорично обаче няма да има чистка сред националите. Задача пред тях е ясна - подобрено класиране на предстоящото Световно първенство.

Данчо Лазаров похвали развитието на женския национален тим. И изчетка треньора му Иван Сеферинов. Селекционерът спечели квота за Мондиал 2018 на световната квалификация в Ротердам. И гони място в осмицата на Европейското първенство, което започва след близо месец.