Шефът на ВК ЦСКА избухна и с невероятна ирония съсипа волейболната федерация и Пушко-Пищова

Президентът на Волейболен клуб ЦСКА Мариан Колев излезе с остра позиция срещу Българска Федерация по Волейбол. Чрез отворено писмо основният спонсор на "червените" изрази недоумението си от факта, че на ВК ЦСКА е отказано да използва системата за видеоконтрол на спорни ситуации по време на предстоящите сблъсъци срещу Нефтохимик Бургас. ЦСКА ще "домакинства" в първите два мача от полуфиналния плейоф в зала "Борис Гаганелов" в Перник. Срещите са в сряда и четвъртък (29 и 30 март) от 19:00 часа.

Ето какво написа Колев до шефовете на волейбола:

До УС на Българска федерация по волейбол

Уважаеми ръководители на Българската федерация по волейбол!

Нямам никакви очаквания в позитивна посока, че писмото ми ще постигне някакъв ефект, но нека поне опитам.

Питам, може ли някой високопоставен ръководен член на федерацията да ми обясни причината за отказа Ви да използваме системата за видеоконтрол за спорните ситуации по време на предстоящия полуфинален мач на Волейболната Суперлига между ЦСКА и Нефтохимик Бургас? Нямам никакви съмнения в безпристрастността и честното ръководене на мача от страна на съдиите, но все пак сме хора и всеки може да допусне неволна грешка. Та нали тази система за видеоконтрол е разрешена от волейболния правилник? Този важен полуфинал беше определен от редица волейболни специалисти като „финал преди финала". Какъв е проблемът точно в тези най-важни срещи да се използва системата за видеоконтрол, която е закупена от федерацията именно с тази цел? Кой се притеснява? Със сигурност това не са нашите опоненти от Нефтохимик. Кой, тогава? Със сигурност стотици хиляди зрители ще гледат въпросния двубой по телевизията. Защо федерацията не им дава шанса да се почувстват като зрители на важно спортно събитие в цивилизована държава?

Уважаеми шефове на БФВ!

Благодаря Ви и че направихте всичко възможно един от най-популярните волейболни клубове на България и София да не играе домакинските си мачове в столицата. Та даже един от Вас - Пушка ли е, Търновски пищов ли е, не го знам, се изцепи, че не било честно, защото преди време на отбора на Монтана се наложило да домакинства извън града. Моите огромни уважения към града и клуба от Монтана, имат страхотен отбор, но... да се сравнява с ЦСКА по популярност е, меко казано, тъпо... Няма смисъл да споменавам, че въпросният Пушко-Пищов се правеше на цесекар някога, пази Боже...

И така, ЦСКА ще „домакинства" в Перник, ще играем без системата за видеоконтрол и ще благославяме уважаемата Федерация... В тази връзка и, за да не повтаряме тази дискусия в бъдеще, имам конкретно предложение за промяна на регламента на Суперлигата по волейбол. 

Предлагам да се включат следните две допълнителни клаузи:

* Ако ВК ЦСКА достигне до полуфинални плейофи, всичките 3 мача да се играят в залата на противника. * Ако ВК ЦСКА постигне 3 победи (полуфиналният плейоф се играе, докато единият отбор победи 3 пъти), то третата победа да се счита за невалидна и мачовете да се играят дотогава, докато другият отбор постигне 3 победи над ЦСКА.

По този начин в българския волейбол ще се възцари мир и спокойствие, а заслужилите спортни деятели ще си гледат рахатлъка и няма да им се налага да отговарят на неудобни въпроси, както и да вземат важни решения.

И последно! Благодаря на колегите от Перник за гостоприемството и за отличните условия, които ни предоставиха, за да можем все пак да играем близо до София. Надявам се, че многото верни фенове на ЦСКА от София и Перник ще създадат нужната атмосфера за един голям полуфинал, в който да победи по-добрият отбор на спортния терен. Аз за себе си знам резултата, но нека да си остане интригата!

Мариан Колев

Съпредседател на ВК ЦСКА