Шефът на съдиите за Лудогорец-Септември: Само за убийство ли се дава дузпа?

снимка: lap.bg
Председателят на Съдийската комисия към БФС Петър Петров даде мнението си за спорната дузпа в полза на Лудогорец, която взриви българския футбол. Както знаете, "орлите" получиха крайно спорен 11-метров наказателен удар в добавеното време срещу Септември и това им помогна да откраднат трите точки и да дръпнат с 6 пред ЦСКА-София.
Шефът на съдиите обаче е убеден, че дузпа наистина има. Той заяви, че и наблюдаващият ръководител на УЕФА за родните съдии - Марк Бата, също е гледал положението. 
"Когато има нарушение, то трябва да се отсъди, независимо в коя точка на терена се извършва и в коя минута. Безспорно е, че контакт има, и че играчът на Септември натисна с ръка в гърба този от Лудогорец. Така че нарушението е налице", коментира пред "Меридиан Мач" босът на съдиите.

"Гледах внимателно положението, гледа го и Марк Бата. Всички специалисти са на мнение, че нарушението е факт и трябва да се отсъди. Мисля, че на футболен език това, което направи играчът на Септември се нарича "джъмп" - скачане отгоре върху съперника. Не знам защо някои хора си мислят, че в наказателното поле критериите са различни от тези извън него. Убийство ли трябва да стане, за да се даде дузпа? Ако този фаул се даде в центъра, никой няма да му обърне внимание", добави Петров.