Шефът на съдиите контраатакува Левски

Председателят на Съдийската комисия към БФС Йордан Сталев даде пресконференция, на която призна, че главният съдия Ивайло Стоянов е трябвало да отсъди дузпа за Левски в мача за Купата на България срещу Черно море, пише Sportal.bg.

Както е известно, Пламен Димов игра с ръка при подаване на Обертан към Костов, който чакаше да нанесе удар в наказателното поле. Ситуацията беше подмината от Стоянов.

“Наказателен удар има и Ивайло Стоянов трябваше да отсъди дузпа за Левски. Това е причината, че Стоянов го няма в нарядите за този кръг.”, обясни Сталев. Въпреки това, Йордан Сталев заяви, че е доволен от преставянето на реферите.

„Съдийската комисия е доволна от представянето на съдиите до този момент. На комисията не е нужно определени отбори да пускат жалби, за да бъдат наказани определени съдии. За тези 13 кръга има само две официални жалби“, коментира той.

„Клубовете да забравят, че могат да си избират реферите. Докато аз съм председател на съдиите, това няма да се случи. Всеки може да има каквито си иска желания, но Кабаков, Тодоров, Стоянов и всички останали съдии в Първа лига, ще свирят мачове на Левски, тогава когато аз и Съдийската комисия преценим.“, добави още Сталев.