Шефът на съдиите: И реферите в Европа грешат като нашите

Шефът на Съдийската комисия Петър Петров обяви, че според него реферът Волен Чинков е допуснал грешка с отсъждането на дузпа в полза на Ботев (Пловдив) срещу ЦСКА и поради тази причина се извинява на ощетения клуб.  

"Ние се отлепихме от дъното. Тръгваме нагоре. През 2015 година нашите съдии нямаха никакви назначения в групова фаза, да не говорим за световни квалификации. Тази година имаме сериозен прогрес и подобрение. Във вътрешния шампионат има какво да работим и в посока да не предрешим крайния изход. Да, всички казват, че сме хора и грешим, но не е добре".

"Извинявам се на ЦСКА за грешката със симулацията. Изкусен симулант се оказа играчът на Ботев. Но при първото гледане никой не видя, че има симулация. Би било нагло, ако видите този съдия да ръководи някой от следващите мачове. Всеки, който повлияе на даден мач, ще седне на резервната скамейка", коментира Петър Петров.

"Бъдещето са видеоповторенията. Същата вечер, когато съдията Чинков допусна тази грешка, топ реферът на Европа свири Майнц - Кьолн в Бундеслигата и допусна същата грешка. Видя видеоповторение и след срещата се извини на Кьолн. Оборудването обаче струва 2,5 млн. евро", добави шефът на реферите, като допълни, че грешките на съдиите не са тенденциозни. 

“Основната ни цел е да се свири по правилата, да има феърплей. Няма натиск. Да се свири тенденциозно? Това е безумие”, заключи Петров.