Шефът на Несебър попиля реферите във Втора лига

Изпълнителният директор на Несебър Недялко Москов направи интересен коментар за ситуацията във Втора лига. В прав текст той заяви, че реферите във втория ешелон са некадърни.

"Отборите във Втора лига са изключително равностойни. Спрямо миналия сезон има много по-малко млади футболисти. А това ме притеснява. Повечето отбори залагат на опитни играчи, защото гонят само резултати и класиране. Неприятно съм изненадан от Монтана. Очаквах да са основен претендент за първото място. Поморие и Царско село са другите два фаворита. Те имат силни отбори с равностойни футболисти", каза Москов пред "Меридиан Мач".

"Несебър ще се бори да не изпадне. През лятото ни напуснаха 12 човека, сега имаме седем нови. Всичките млади. В целия ни състав присъстват само 5-6 момчета над 22 години. Бюджетът ни за една година е 460 хиляди лева. Таванът на заплатите - 1000 лева. Добре, че е община Несебър, за да съществува клубът", разкрива още шефът на тима от Втора лига.

"Един от най-големите проблеми във Втора лига са съдиите. Положението е страшно. И мисля, че е от некадърност, просто няма друга причина да се бутат определени отбори. Пускам онзи ден Литекс - Созопол. Едно момче получава без топка удар с глава, а съдията го гони него. Въобще съдии като Ангел Ангелов или като Георги Давидов, който го бутат да стане международен, въобще не искам да ми свирят. Да пращат млади момчета, та да знам, че искат да се развиват и че като сбъркат един тъч или фаул не е нарочно. А тук обикновено, някой съдия като оплеска мач в "Б" група, за награда му дават някое дерби от "А" група", завърши Москов.