Шефът на Казанлък Волей получи награда за изключителен принос в развитието на волейбола

снимка: bgvolleyball.com

Президентът и основен спонсор на „Казанлък Волей – Багира” Васил Аргиров бе награден за изключителния му принос към развитието на българския волейбол. Престижното отличие му беше връчено лично от президента на българската федерация по волейбол инж. Данчо Лазаров по време на официалното награждаване на индивидуалните и отборни призове от финалите на държавното първенство за девойки старша възраст (U20), на което спортен комплекс "Багира" в Казанлък бе любезен и отличен домакин. Специалното отличие - оригинална позлатена статуетка под формата на уникална златна роза в стъклен съд, дадено от шефа на волейболната ни централа Данчо Лазаров, е голямо признание за Аргиров за всеотдайната му и безрезервна подкрепа не само за волейбола в Казанлък, но и изобщо за България. 

Васко Аргиров видимо много се трогна от големия жест и скромно прие приза с думите, че това е не само негова заслуга, но и на целия него екип. Нека пропомним, че Васил Аргиров и неговата известна верига технически хипермаркети „Багира“ осигури големи награди за най-добрите волейболистки на миналогодишните финали на ученическите спортни игри по волейбол за девойки до 12-и клас, както и на някои от националните турнири от "Скаут лига”-та при момичетата, като изненада участниците с оригинални и скъпи подаръци, както и със спортни екипировки. Проспериращата фирма „Багира“ и нейният ключов ръководител Васил Аргиров са и си остават големите благодетели на ВК „Казанлък Волей – Багира“. Освен генерален спонсор на волейболните "рози", Васил Аргиров е и президентът на казанлъшкия клуб. Човек с основна роля и заслуга за възраждането изобщо на волейбола в Казанлък, коментира с признателност спортни деятели и цялата спортна общественост в града и регона.  Според специалистите именно Васил Аргиров има огромната заслуга и за възхода на просперитета и на силната казанлъшка детско-юношеска волейболна школа.  Въпреки, че е от Стара Загора, Васил Аргиров ежедневно дава сърце и душа, както и от скъпоценното си време за разцвета на целия казанлъшки волейбол. Неговите техническите хипермаркети и магазини “Багира” - вече са известни в цяла България, от 6 години са и генерален спонсор на клуба. Те са първите такива в Стара Загора и Казанлък. Магазини има в Стара Загора, Казанлък и Асеновград.  Техническите хипермаркети и магазини “Багира” разполагаха до преди година и нещо с над 70 000 артикула номенклатура - машини и инстументи, железария, всичко необходимо за поддръжката на дома и градината, но бройката на артикулите вече е преминала 100 000.  Магазините на „Багира“ са организирани в 20 продуктови сектора като малогабаритна селскостопанска техника и напояване, електро и ръчни инструменти, компресори, генератори и строителна техника, ламиниран паркет, обков, електроматериали , кабели и осветителни тела, тониране на бои и латекс, голяма гама лепило и смески, крепежни елементи, В и К материали, всичко за Вашата баня, кухня и градина.

Хипермаркети „Багира“ представят и единствената възможност да представи на своите клиенти и единствения по рода си щанд в южна България за оборудване както на жокеи така и на спортни и работни коне.  За да задоволи нуждите на клиента от 2006 година “Багира” разкрива и сервиз за гаранционен и извънгаранционен ремонт на моторни и електрически машини за дома и селскостопанството.  Още малко от богатата визитка на "Багира: През ноември 2007 год. фирмата започва да осъществява и внос на стоки от Китай, Италия и Турция. През същата година тя разширява собствеността си с още 1000 кв.м разгърната площ складови помещения.  На 1 септември 2008 год. разкрива и нов търговски обект с площ от 300 кв.м и 12 души персонал в Казанлък.  През 2009 год. се модернизира цялостната система на работата на търговските обекти. През 2010 год. фирмата разширява разнообразието си от стоки като предлага и стоки за лов и риболов и разкрива сектор “сувенири и подаръци”. Към края на 2015 година „Багира“ ООД вече разполага със над 200 души персонал и повече от 103 000 артикула номенклатура.  Според предмета на основната си дейност тя е търговска фирма със собствен внос и разнос на стоки за дома, градината, селското стопанство, лова и риболова, конен спорт, подаръци и сувенири, строителство, оборудване за къмпинг и планински туризъм, басейни и лодки, перилни и почистващи препарати, едра и малогабаритна техника, капково напояване, ръчни инструменти, ВиК-а и ел. консумативи, осветителни тела и мн. други.  Структурната организация на фирма "Багира" е по типичен западен модел - тя има отдел маркетинг и реклама, човешки ресурси, IT, търговски, счетоводен, прием стоки, отговорник-склад и ревизор. Всеки магазин има управители и няколко души на длъжност началник смяна, отдел касиери и административни сътрудници.