Шефът на ФИФА потвърди за въвеждането на видео технология

снимка: БГНЕС/EPA

Президентът на ФИФА Джани Инфантино гарантира, че видео технологиите ще стнат факт и ще влезнат в сила съвесем скоро. Очаква се още на Световното в Русия през 2018 година съдиите да могат да си помагат с камерите.

„Аз не съм един от големите защитници на въвеждането на видео технологиите. Нещата обаче трябва да се променят. Резултатите от въвеждането на видео технологиите ще бъдат за доброто на футбола и ще дадат добри резултати“, коментира Инфантино.

„Най-важното е да бъдем в помощ на съдиите и те да взимат точни решения. Не трябва да се допускат грешки, които след това да влияят на крайния резултат. Големите грешки са недопустими“, добави президентът на ФИФА.

„Трябва да изчистим ситуациите за засада, а също така и головете „фантоми“. Мисля, че видео технологиите трябва да бъдат въведени във всички първенства и това трябва да стане преди Световното първенство в Русия. На Мондиала със сигурност ще бъдем подсигурени с най-удачните и съвременни видео технологии. До тогава трябва да сме наясно с най-подходящата форма за тяхното използване. Видео технологиите трябва да бъдат използвани във всички първенства, а не само в турнирите на ФИФА“, каза още Джани Инфантино.