Шефката на Левски: За жените във футбола е трудно, но ще оправя клуба

Изпълнителният директор на Левски Диана Иванова заяви, че клубът няма задължения към настоящи и бивши футболисти, както и към служители. Ръководителят говори на специално, организиран брифинг, където добави, че като акционерно дружество Левски има публични задължения, които в скоро време ще погаси заради регулярните плащания.

„Вярно е, че моите изяви са ограничени, с оглед желанието ми да променим медийната политика на Левски и да подобрим имиджа на отбора. Много често името Левски се ползва по не толкова добри поводи. Затова не търся личността изява и популяризация на името си. Мисля, че Левски е по-голям от мен. Аз много уважавам Люпко Петрович като треньор и личност. Няма да коментирам начина, по който си тръгна и причините. Що се касае до финансовото състояние на клуба – то е стабилно. Бъдещето на Левски зависи най-вече от привържениците. Ако всички заедно не се борим за това бъдеще, не можем да очакваме благоволението на един човек“, каза Иванова.

„Левски няма задължение към служителите си, нито към футболисти – настоящи и бивши. Бъдещето зависи от нашата обща съвместна дейност. Ако избегнем всички спекулации, можем да издигнем имиджа на Левски. Левски има дългове като акционерно дружество. Скоро мисля, че ще ги погасим. Не защото очакваме някакви пари, а защото регулярно ги покриваме“, обясни още шефката на "сините".

„В интерес на истината винаги съм смятала, че всичко трябва да започва от школата. Смятам, че все повече децата в школата имат бъдеще и се развиват по точна програма. Бъдещето на Левски са децата на Левски и се предвижда разширяването на терените. Вярвам, че скоро ще имаме още игрища или ще подобрим съществуващите“.

„По принцип ролята на жената в съвременния свят е различна. Толерантността на хората във футбола е на различно ниво. Аз не съм първата в света изпълнителен директор на футболен клуб. Не съм тренирала футбол. Това не ме прави по-лош ръководител. Моята работа е да организирам така дейността в клуба, че дружеството да може да се самоиздържа. Трудно е да си жена във футбола. Трудно е да си жена на ръководен пост, където и да било. Но аз мисля, че жената има много качества. Тя може да мисли за много неща едновременно и да бъде добра във всички от тях“, добави ръководителят на „сините“.

„За мен е изключително важно феновете да заемат местата си. Те са много активни в интернет, но не са активни на стадиона. Левски има твърди привърженици, които винаги са до отбора. Мисля, че любовта към отбора не зависи на кое място е той“, допълни Иванова.