Шеф в Ботев: До петък трябва да имаме треньор

снимка: Булфото

Новият изпълнителен директор на Ботев (Пловдив) Тервел Златев не пожела да коментира конкретни имена за евентуални наследници на Станимир Стоилов на поста старши-треньор. Той обаче увери, че ръководството на „канарчетата“ ще направи всичко възможно да привлече нов специалист до петък, когато е насрочено началото на подготовката на тима.

Буквално преди 2 часа разбрахме за решението на Станимир Стоилов и Димитър Димитров. Ние като ръководство сме изненадани, не сме имали такива индикации и информация. Те изказаха желанията си и на нас не ни остана нищо друго, освен да се съобразим.

Лични причини изложиха, казаха, че ще оповестят медиите – Станимир Стоилов вече го направи. Разделихме се чистосърдечно и приятелски, нямахме избор, освен да приемем оставките им“, каза Златев за PlovdivDerby.

Този и други пловдивски сайтове разпространиха идеята по-рано днес, че Ивайло Петев ще бъде новият треньор на Ботев, но Златев не коментира конкретни имена.

Тепърва ще се захващаме с оперативна работа с кандидатури, които ще минат през съвета на директорите и ще се опитаме да вземем най-доброто решение. С оглед на малкото време, което имаме, сме ограничени и към избор, и към логични решения, но се надявам да вземем най-правилното.

Имаме специалисти от школата, които са готови да помогнат, ако се наложи да изведат футболистите за началото на подготовката. Пак казвам, че ще търсим треньор спешно, но все пак имаме специалисти на високо ниво, които са наши служители и ще се възползваме от тях при нужда в този момент.

Тепърва ще разглеждаме оферти, ще работим по 25 часа на денонощие, ако е необходимо. Ще направим всичко, за да имаме в петък нов треньор, който да посрещне футболистите и да ги изведе на първа тренировка.

Няма да забавяме началото на подготовката, изпратили сме поканите към чуждестранните футболисти, всички организации са направени. Съсредоточаваме усилията си към намирането на нов треньор.

Не знам какво е мнението на собственика Цветан Василев, но предполагам, че ще бъде изненада и за него“, завърши Златев.