Шеф в БФС: Въпрос на достойнство бе Любо да си тръгне сам

Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев бе от хората, които се застъпиха за Любослав Пенев и това да му се даде нов шанс след загубите от Хърватска и Норвегия. Тогава обаче той лансира и идеята, че може да се помисли за промяна в щаба на селекционера и дори евентуално да бъде избран главен мениджър, който да помага със съвети.

Това бе прието на нож от Ел Голеадор, който започна да отговаря с намеци кой колко разбирал от футбол. Преди днешното заседание на Изпълкома един от най-успешните мениджъри в България през последните години отново коментира с болка и загриженост темата "национален отбор".

"Мисля, че след тези резултати най-логичното нещо бе треньорът да си подаде оставката. Това е въпрос на достойнство, въпрос на морал… Щом не се е получило, явно ще стане по другия начин", коментира вицепрезидентът на футболната ни централа пред в. "Меридиан Мач".

"Няма как да съм се почувствал засегнат от някои подмятания на Пенев. Това със стола на пресконференцията беше несериозно. Аз не съм в Изпълкома като футболен човек, а в ролята на мениджър. Имам самочувствието да съм добър в своята област. В същото време Любо е на път да се присъедини към доста дългия списък с велики футболисти, които не могат да се справят с предизвикателството да бъдат и успешни треньори", добави Фурнаджиев. 

"Със сигурност в бюджета на БФС няма пари за неустойки и компенсации, но ще се намерят. Ще работим както досега, за да обезпечим всички нужди на централата и на администрираните от нея събития. Отговорно осигуряваме и всичко необходимо за подготовката на националните отбори, но резултатите съвсем не са адекватни на тази реалност.

Знаете, че нито държавата, нито тотото дават пари за футбола. Ние обаче ще се справим и с тези извънредни разходи, ако се наложи да ги правим, плащайки неустойка за освобождаването на треньорския щаб", увери един от приближените до Боби Михайлов.  

"Несериозно е да налагаме санкции на играчите. Евентуалният нов треньор трябва да има думата в тази посока. Ние би следвало да му дадем максимална възможност за избор на футболисти, а той ще преценява. Може да отстраним Попов от националния отбор, но в крайна сметка тези решения трябва да са съгласувани със специалиста, който в бъдеще ще носи отговорност за резултатите. Той ще се запознае с детайлите и ще реши", каза още Атанас Фурнаджиев. 

"Аз също бях в Норвегия и не съм останал с впечатлението да е имало някакъв пиянски скандал. Може след мача някой да си е позволил да се отпусне. Ние, българите нали си имаме онази приказка "и да паднем, и да бием...". Това не е чак толкова лошо, но в крайна сметка всеки сам носи отговорност за постъпките си", завърши бизнесменът.