Шеф на Монако за Бербатов: Разчитаме на опита му

снимка: asm-fc.com

Вицепрезидентът на Монако Вадим Василиев сподели с оптимизъм, че "монегаските" все още разполагат с добър отбор, въпреки продажбите на звезди от калибъра на Хамес Родригес и Радамел Фалкао.

Двамата колумбийци бяха трансферирани съответно в Реал Мадрид и Манчестър Юнайтед, което и хвърли сериозна сянка на съмнение върху реалните амбиции на френския клуб за новия сезон.

Пред клубния сайт на Монако Вадим Василев довери, че "монегаските" все още разполагат с големи имена в състава си, включително и българския гений на тима Димитър Бербатов.

"Нашите планове са дългосрочни. Искаме да изградим качествена смес между млади таланти и опитни футболисти", коментира Василиев.

"Вече разполагаме с качествени млади момчета, сред които и младежки национали на Франция. Към тях можем да пробавим опитни професионалисти като Жереми Тулалан, Жоао Моутиньо и Димитър Бербатов. А колкото до треньора Леонардо Жардим, той е точният човек да изгради този проект, както го направи и в Спортинг Лисабон", добави шефът на френския тим.

Помолен да коментира раздялата с Радамел Фалкао, босът на "монегаските" призна: "Фалкао сам поиска да напусне. Би било безмислено да правим опити да го задържим".