Ще стане ли Лудогорец шампион още тази вечер?

снимка: БТА

Днес окончателно може да се разплете интригата около битката за титлата в родната А група.

Лудогорец приема на свой терена колебливо представящият се тим на Локомотив (Пловдив), а точка ще бъде достатъчна на разградчани да грабнат шампионския трофей за трета поредна година.

По всички изглежда, че празниците в Лудогорието ще могат да стартират още тази вечер, тъй като осакатеният Локомотив трудно ще може да се противопостави на класния си съперник. Доста кадрови проблеми притесняват треньора Александър Станков, който няма да може да разчита на Здравко Лазаров.

Опитният футболист е с контузия, докато наказани са Стелиос Илиадис и Диего Фераресо. Почивка бе дадена на голмайстора Мартин Камбуров, а това означава, че явно "смърфовете" не залагат много на този двубой.

За сметка на това шанс ще бъде даден на по-млади футболисти, като красноречив е фактът, че цели шестима юноши попаднаха в групата за мача.

На другия полюс е в лагера на Лудогорец, където Стойчо Стоев ще заложи на най-доброто, с което разполага, за да си върне на Локо за равенството в Пловдив преди няколко седмици и да узакони титлата.

При равенство или победа днес Лудогорец ще стане първият тим извън София, който печели шампионския трофей за трети пореден път. Той ще бъде връчен на разградчани в последния кръг, когато те домакинстват на Черно море.

И днес обаче трибуните ще бъдат пълни и изпълнени с очакване, а дали празника може да бъде развален от пловдивчани ще разберем след няколко часа.

Двубоят започва в 19:30 часа и ще бъде ръководен от Георги Йорданов.