Ще има ли два сблъсъка между Джошуа и Уайлдър?

снимка: twitter.com

Промоутърът на Антъни Джошуа (20-0, 20 KO) - Еди Хърн, обяви, че иска да организира не един, а два суперсблъсъка с Дионтей Уайлдър (39-0, 38 KO), който неколкократно се закани на световния шампион във версиите WBA, IBF и IBO в тежка категория. Американецът пък държи пояса на WBC и иска битка за обединяване на коланите.

Както е известно, Джошуа ще проведе дуел за обединяване на три шампионски пояса срещу Джоузеф Паркър (24-0, 18 KO) на 31 март, а след това планът е до края на 2018 да събере всичките четири, евентуално побеждавайки Уайлдър.

"Има смисъл да се проведат два мача, защото те ще са най-големите сблъсъци в световния професионален бокс! А не защото ще ни трябва клауза за реванш, ние сме уверени в успеха си. Защо да не направим два мача? Феновете ще са очаровани. Един на “Уембли” и един във Вегас или в Бруклин, нещо такова. С удоволствие бихме се изправили срещу Уайлдър в САЩ, защото ще напълним с британци която и да е арена”, надъха се Хърн. 

На Уайлдър първо му предстои на 3 март да проведе защита на своята титла срещу реабилитирания след втори положителен допинг тест Луис Ортис.