Ще гледаме Европейското догодина по две телевизии

снимка: uefa.com

Българската Национална Телевизия и Нова Броудкастинг Груп са се договорили да излъчват мачовете от Европейското първенство във Франция през лятото на 2016 година.

Двете национални телевиции ще предложат на своите зрители 48 срещи, които ще бъдат разделени по равно - по 27, като ще излъчат едновременно и откриването, което е на 10 юни, както и финалната среща. 

Двете телевизии ще излъчат също и жребия, който ще бъде на 15 декември, след което ще стане ясно и коя телевизия, кой мач ще излъчи.

БНТ откри коректен и надежден партньор в лицето на Нова Броудкастинг Груп с решението си да сублицензира част от мачовете. Решението бе продиктувано от поскъпването на телевизионните права за излъчване на Европейското първенство по футбол и намалената държавна субсидия на БНТ спрямо последните години. През 2016 година за националната телевизия предстои силно спортно лято. След по-малко от месец, след като приключи EURО 2016 - на 5 август - започва и лятната олимпиада в Рио. Последно през 2012 година БНТ направи това – излъчване на европейско първенство и олимпийски игри. И следващата година ще докажем, че имаме изключителен спортен екип", сподели генералният директор на Българска Национална Телевизия Вяра Анкова.

„За нас е чест и удоволствие да си партнираме с Българската националната телевизия в този мащабен и зрелищен проект. Освен поредното атрактивно предложение за зрителите, с УЕФА ЕВРО 2016 искаме да осигурим на футболните фенове едно наистина качествено изживяване. Готови сме да използваме целия потенциал, който имаме като медийна група, за да го постигнем, защото зрителите го заслужават", добави пък главният изпълнителен директор на Нова Броудкастинг Груп Дидие Щосел.