Шави: Научих ценен урок от Пуйол

снимка: БТА/AP

Халфът на Барселона Шави Ернандес възхвали своя съотборник Карлес Пуйол и го посочи за пример, който да бъде следван. Защитникът е вече на 36 години и ще напусна отбора през лятото.

От клуба направиха официално изпращане за своя голям играч в четвъртък, който има над 500 мача за каталунците в периода от 1999 до 2014 година.

Шави говори за своите съотборници и благодари на Пуйол за забележителните му постижения в Барса. Той изтъкна и постъпката на Карлес, когато позволи на Ерик Абидал да вдигне трофея от Шампионската лига вместо него през 2011 година. Абидал страдаше от рак на черния дроб и в знак на уважение към него, Пуйол предаде своята чест пръв да вдигне купата именно на него.

"Имаме много, за което да ти благодарим: жертвоготовност, смелост, милосърдие. Ти си най-големият професионалист, с когото съм делил съблекалня някога", каза Шави за своя съотборник.

"Никога няма да забравя финала на "Уембли" (през 2011 година), когато ти казах, че ти трябва да вдигнеш трофея, въпреки че бе играл само няколко минути. Ти се обърна и каза, че Абидал трябва да го направи."

"Научи ме ценен урок. Винаги си откликвал на всеки, на тези, които са били контузени, на тези, които играеха по-малко. Окуражаваше ги и им даваше съвети."

"Горд съм, че делих кариерата си с теб и бих бил горд да започнем някой общ проект в бъдещето тук на "Камп Ноу". Ти си Барселона и клубът се нуждае от теб."