Шарапова с лоша новина в Инстаграм

Мария Шарапова послуша лекарите и се подложи на хирургическа интервенция след проблемите в дясното рамо от миналата седмица. Това я принуди да откаже участие в турнира в Маями. Носителката на пет титли от Големия шлем разкри новината в социалната мрежа "Инстаграм": 

„Налага се да се откажа от Маями Оупън. Исках да ви дам малко нова информация за състоянието на рамото си. Както много от вас знаят, изпитвам проблеми в рамото от миналото лято. В продължение на десет седмици след US Open се опитах да заздравя ротационния си маншет и лопатката си, за да могат да поддържат оперираното сухожилие и лекото разкъсване. Рамото ми стана по-силно, но болката при контакт не изчезна“, обясни Маша.

„След като разгледахме няколко различни опции в различни държави, през миналата седмица се подложих на малка процедура, възстановяването от която ще отнеме няколко седмици. Това беше много дълъг процес, но съм изключително отдадена на идеята да се върна силна и без болката, с която играя от началото на годината“, добави бившата на Григор Димитров.