Шарапова разчекна сънародничка по безмилостен начин

Бившата №1 Мария Шарапова профуча през изцяло руския сблъсък от втори кръг на турнира в Монреал, доминирайки изцяло срещу сънародничката си Дария Касаткина с 6-0 6-2. В трети кръг победителката ще играе с Каролин Гарися.

Шарапова проби за 2-0 в първия сет, а после затвърди с подаване на 30.  Касаткина не намираше начин да се справи с мощта на опонентката си,водеше се по играта ѝ, впусна се в глуха защита и допусна двоен пробив – 0-4.

В труден пети гейм Мария спаси три точки за пробив и покачи на 5-0, а накрая върза и „геврека“ – 6-0.

Касаткина все пак откри сметката си във втория сет, след като в първия си сервис гейм поведе 40-0 и след ретур в мрежата на Шарапова реализира геймбола – 1-1.

Бившата №1 обаче превъзхождаше и материализира по-добрата си игра в четвъртия гейм – 3-1. До края Касаткина имаше възможности да се върне в частта, но не ги реализира, като в края опонентката ѝ сложи точка на спора от посрещане – 6-2.

Междувременно по много неприятен приключи мача Елина Свитолина – Михаела Бузарнеску. Украинката продължи напред след 6-3 6-7(5) 4-3 и отказване на румънката, която напусна корта със силна болка в областта на глезена. Наложи се дори тенисистката да бъде изкарана в инвалидна количка.