Шарапова изгърмя с положителна допинг проба

снимка: БТА/AP

Бившата №1 и настояща на руския тенис Мария Шарапова свика днес в Лас Вегас спешна пресконференция, като вчера обяви, че има много важна новина, която иска да сподели с феновете на тениса и медиите.

Голяма част от привържениците на спорта очакваха 28-годишната рускиня да сложи край на кариерата си, след като през последните две години бе постоянно измъчвана от различни контузии, които я спирата от участие в много турнири.

Е, тя може да не заяви, че се оттегля от тениса, но след признанието, което направи днес, това може и да се случи скоро.

Пред стотици представители на медиите Шарапова призна, че е получила писмо от централата на тениса, в което пише, че е дала положителна допинг проба след участието си на първия за годината турнир от Големия шлем Australian Open.

От години Маша вземала специално лекарство, което от тази година е в списъка със забранени вещества в света на този исторически спорт. Това обаче не е било забелязано от самата тенисистка и екипа ѝ, което означава, че тя сега ще трябва да чака, докато получи ново писмо от ITF, в което ще стане ясно какво е нейното наказание.

"Преди няколко дни получих съобщение от ITF, че направената ми допинг проба се е оказала положителна."

"Не искам кариерата ми да приключи по този начин и се надявам да мога отново да играя," добави Мария. "Със сигурност, когато реша да се откажа, няма да го направя тук, в центъра на Лос Анжелис, на този грозен килим."

"Аз трябва да поема отговорността, защото това е моето тяло. Важно е да имаш добър екип около себе си, но в края на краищата, всичко е около теб."

"Нямам представа какво ще се случи отсега. Получих писмото само преди няколко дни, и ще работя съвместно с ITF. Всичко зависи от процеса."

"Приемала съм лекарството първо през 2006, тогава често се разболявах, имах липса на магнезий, в семейството ми има доста случаи на диабет. И това бе едно от лекарствата, които съм приемала. Лекарството ми помагаше, затова продължих да го взимам."

"Все още се лекувам от контузия, затова се оттеглих от участие в Палм Спрингс", сподели Шарапова.