Шапекоензе взе важно решение - събира нов отбор въпреки мъката

Бразилският футболен отбор Шапекоензе ще направи важна крачка напред, след трагичния инцидент край Меделин където загинаха почти всички играчи на клуба и общо 71 пасажера. Шефовете на Шапе обявиха, че скоро ще привлекат нови играч в отбора. Подписите си ще сложат около 20 футболиста, които ще заменят трагично загиналите в самолетната катастрофа.

Директорът на бразилския отбор Руи Коща заяви, че единствено номерата на тримата оцелели няма да се дават на новите играчи. Според него те ще играят важна роля в бъдещето на отбора. 

Той поясни, че двама от играчите имат шанс да стъпят отнво на тревата. Третият обаче няма да успее, тъй като част от крака му е ампутиран: „Но единствените, които могат да носят тези фланелки са си само те“.

Първият мач на отбора е на 26-ти януари.

По-рано един от оцелелите от катастрофата футболисти се показа пред света: "Аз нямам думи да обясня това, което чувствам. Това е смес от чувства. Голяма радост е да бъда тук отново, но в същото време ми е много тъжно, защото загубих много приятели", заяви през сълзи Алън Рушел. Футболистът обясни, че се надява отново да се върне на терена и ще направи всичко възможно това наистина да се случи.