Шампионката в София ще празнува със сливовица

галерия:

снимка: sofia-tennis.bg

Победителката в тазгодишното издание на Турнира на шампионките Андреа Петкович разкри как ще отпразнува днешния си триумф в София.

Германката спечели трофея след успех в три сета над Флавия Пенета в големия финал, а имащата сръбски корени тенисистка довери, че типично по балкански ще заложи на сливовицата в празненствата след двубоя.

"Аз съм много прагматична. Когато гледам футбол пия бира, когато празнувам победи – сливовица", заяви с усмивка щастливата шампионка.

"Флавия игра прекрасно в първия сет. Не само, че беше много агресивна, но и не направи почти никакви непредизвикани грешки. Беше ми много труно, защото и не сервирах достатъчно добре, както в последствие в мача. Повиках баща си на корта и той ми каза: „Виж, не играеш лошо, но трябва да си по-агресивна, да влезеш по-смело в корта и да се опиташ ти да вземеш инициативата ако искаш да победиш“. В първия сет не се чувствах лошо на корта. Не играех чак толкова зле. Просто тя ме караше да играя много далеч зад основната линия и трябваше да променя това. За щастие успях и след това заиграх много добре", обясни още Петкович.

Германката не скри и отличните си впечатления от организацията в София.

"Тръгвам си от София с перфeктни впечатления. Всичко беше фантастично. Освен това и предния път, когато бях тух, спечелих турнира (усмихва се). Бях изключително приятно изненадана от организацията на състезанието. Българската федерация по тенис свърши прекрасна работа. Не очаквах, че ще имам собствен шофьор, своя съблекалня. Храната беше великолепна, а хората толкова приятни и приветливи. Това за мен е от голямо значение – хората да бъдат мили и дружелюбни. Винаги се чувствам отлично на такива места с такива хора. А щом печеля тук явно има нещо специално във въздуха и водата".