Шамани в конгоанската джунгла решили бъдещето на Лукаку

снимка: twitter.com

Собственикът на Евертън Фархад Мошири разкри любопитна случка относно Ромелу Лукаку, която го е принудила да си тръгне от "Гудисън Парк" това лято. Белгийският нападател се състезаваше за "карамелите" от 2013, но Челси и Манчестър Юнайтед скочиха за подписа му. Босът на Евертън се опитал да го убеди да остане, но Лукаку се доверил на суеверията на един вуду-шаман в джунглите на Конго... или не точно.

"Прекарах две лета в опити да задържа Ромелу в Евертън. Говорих с него, с агента му, с майка му. Накрая му предложих по-добър договор от този, който Челси му даваше. Няма да повярвате каква заплата бях готов да му дам", разкри Мошири.

"Партньорът ми Бил Кенрайт беше като негов баща, както и на много други играчи. И въпреки това Ромелу предпочете да слуша агента си, който му мътеше главата. Успяхме да убедим и него, те пристигнаха за подпис, всичко бе готово.

Не щеш ли обаче, телефонът на играча звъни и се обажда майка му. Тя била на пилигримско посещение в родното си село. Там някакъв вуду-шаман забъркал отвари и й казал, че Лукаку трябва да подпише с Челси. Той отиде в Лос Анджелис и никога не се върна, умът му си бе заминал", спомни си интересните събития босът на Евертън.

Все пак белгиецът не се е вслушал в пророчеството на шамана и не се завърна в Челси, както всички очакваха. Той премина в Манчестър Юнайтед за сумата от 75 милиона паунда.